Тас кебап със сметана

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Тас кебап със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • телешко месо - 700 г бонфиле
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • домати - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
  • заквасена сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на едро. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. В тенджера загряваме зехтина и запържваме лука и чесъна.

Щом лукът омекне, добавяме нарязаното на кубчета телешко месо, разбъркваме добре и щом месото промени цвета си, добавяме доматеното пюре, нарязаните домати и овкусяваме с черен пипер и сол.

Накрая добавяме заквасената сметана, разбъркваме добре и оставяме нашия тас кебап да се готви 25-30 минути на слаб огън.

Поднасяме готовия тас кебап със сметана с пилаф.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: