Начин на приготвяне
Смесваме пармезан с мащерката и разделяме сместа на две части. Едната част запазваме за плънката, а към другата част добавяме брашното, солта и маслото. Намачкваме продуктите с пръсти, докато станат на трохи, след това добавяме яйцето, водата и замесваме тесто за пай.
Готовото тесто разточваме във формата на кръг върху леко набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренасяме в кръгла тава, като гледаме да покрием страните на тавата. Набождаме тестото с вилица и слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса да се запече за 10-15 минути.
За плънката нарязваме чери доматите на две, добавяме намачканото сирене, заквасена сметана, яйцата, магданоз, мащерката и заделения пармезан с мащерка. Разбъркваме всичко много добре и изливаме сместа в опеченото тесто. Печем нашия тарт на 180 градуса за 35-40 минути.
Гарнираме готовия тарт със сирене и чери домати с рукола или други зелении.