Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Тарт със сирене и чери домати

Тарт със сирене и чери домати

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Тарт със сирене и чери домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Нищо не може да наруши спокойствието ни, когато пред себе си виждаме тарт със сирене и чери домати, препоръчваме тази успокояваща практика и на вас"

Необходими продукти

  • пармезан - 200 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • вода - 3 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • чери домати - 300 г
  • сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 броя
  • магданоз - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пармезан с мащерката и разделяме сместа на две части. Едната част запазваме за плънката, а към другата част добавяме брашното, солта и маслото. Намачкваме продуктите с пръсти, докато станат на трохи, след това добавяме яйцето, водата и замесваме тесто за пай.

Готовото тесто разточваме във формата на кръг върху леко набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренасяме в кръгла тава, като гледаме да покрием страните на тавата. Набождаме тестото с вилица и слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса да се запече за 10-15 минути.

За плънката нарязваме чери доматите на две, добавяме намачканото сирене, заквасена сметана, яйцата, магданоз, мащерката и заделения пармезан с мащерка. Разбъркваме всичко много добре и изливаме сместа в опеченото тесто. Печем нашия тарт на 180 градуса за 35-40 минути.

Гарнираме готовия тарт със сирене и чери домати с рукола или други зелении.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: