Пълнени праскови

15/07/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 516
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • прескови - 4 бр.
  • ориз - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза до готовност в прясното мляко. Отстранете го от котлона и го оставете да се охлади. Към изстиналия ориз добавяме 1 жълтък и захарта, след което разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Прасковите се срязват на две, а костилката се отстранява внимателно. Във всяко половинка на мястото на костилката се поставя по малко от оризовата плънка. След това половинките се слепват.

Останалото яйце се разбива и се смесва с галета до получаване средно гъста смес да паниране. Потапяме пълнените праскови в панировката, след което ги изпържваме в обилно количество мазнина до придобиването на хрупкава коричка.

Оставяме ги на салфетка за да се отцедят от излишната мазнина, поръсваме ги обилно с пудра захар и поднасяме топли. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар