Пържени агнешки кюфтета

НалиНали
Ентусиаст
60
271
126
8
13/11/2019
"Помислете за гарнитура, защото агнешките кюфтенца ще са готови за нула време"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешка кайма - 1 кг
  • черен пипер - 1 к.л.
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • хляб - 1 филийка
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една дълбока купа, вътре рендосваме един лук и скилидки чесън и добавяме каймата.

След това слагаме подправките сол, мащерка, черен пипер и доматен концентрат.

После намокряма филийка хляб и добавяме вътре и хубаво омесваме каймата.

Оформяме агнешките кюфтета, не като обикновените, а малко по различно - като малки наденички.

След което оставяме кюфтетата във хладилник за два часа.

Изваждаме и запържваме във гореща мазнина и сервираме пържените агнешки кюфтета топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар