Печени яйца на очи на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
09/11/2019
"Да, точно така - яйца на очи на фурна, не в тиган. Ако ви е любопитно, опитайте и си пригответе повече яйца, че ще ви се услади "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яйца на Очи

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива с 1 яйце, след което се добавя оцетът, брашното и намачканите скилидки чесън (които аз втрих със сол).

Всичкото това се разбива много добре и тази смес се премества в подходящ по размер тава (в моя случай 26 см бяха що-годе добър избор) и от ниско се чукват останалите яйца, като внимавате яйцата да си останат цели.

Моята грешка в рецептата за яйца на очи на фурна в случая беше, че не използвах повечко яйца (препоръчвам да чукнете поне 4 яйчица).

Яйцата на очи се запичат се на 160 градуса за около 20 минути, като внимавате краищата да не прегорят.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар