Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф по Турски с Телешко

Пилаф по Турски с Телешко

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Пилаф по Турски с Телешко4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ако искате да опитате разнообразна кухня и сте спрели поглед върху Турция, предлагаме да опитате един от нейните специалитети - пилаф с телешко"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За ориза
  • ориз - 1 в.ч.
  • топла вода - 3 в.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на малки кубчета, също и лука, и с малко мазнина запържваме, доливаме топла вода и оставяме да се сготвят за около 1 час и овкусяваме със сол и черен пипер.

За ориза взимаме 1 тенджера, слагаме на котлона с малко масло и мазнина и вътре прибавяме добре измития ориз и запържваме и доливаме гореща вода и оставяме за малко да набъбне.

След като е поела повечето от водата ориза, спираме котлона слагаме салфетка върху тенджерата и затваряме капака - така оставяме пилафа да престои за около половин-един час.

След това оформяме в една купа ориз слагаме върху чиния за сервиране и отгоре и страни слагаме вече сготвеното телешкото месо.

Добър апетит с този вкусен пилаф по турски с телешко.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пилаф с булгур или пилаф с фиде.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: