Начин на приготвяне
Режем месото на малки кубчета, също и лука, и с малко мазнина запържваме, доливаме топла вода и оставяме да се сготвят за около 1 час и овкусяваме със сол и черен пипер.
За ориза взимаме 1 тенджера, слагаме на котлона с малко масло и мазнина и вътре прибавяме добре измития ориз и запържваме и доливаме гореща вода и оставяме за малко да набъбне.
След като е поела повечето от водата ориза, спираме котлона слагаме салфетка върху тенджерата и затваряме капака - така оставяме пилафа да престои за около половин-един час.
След това оформяме в една купа ориз слагаме върху чиния за сервиране и отгоре и страни слагаме вече сготвеното телешкото месо.
Добър апетит с този вкусен пилаф по турски с телешко.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пилаф с булгур или пилаф с фиде.