Пилаф по Турски с Телешко

НалиНали
Чирак
25
32
43
09/11/2019
"Ако искате да опитате разнообразна кухня и сте спрели поглед върху Турция, предлагаме да опитате един от нейните специалитети - пилаф с телешко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За ориза
  • ориз - 1 в.ч.
  • топла вода - 3 в.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на малки кубчета, също и лука, и с малко мазнина запържваме, доливаме топла вода и оставяме да се сготвят за около 1 час и овкусяваме със сол и черен пипер.

За ориза взимаме 1 тенджера, слагаме на котлона с малко масло и мазнина и вътре прибавяме добре измития ориз и запържваме и доливаме гореща вода и оставяме за малко да набъбне.

След като е поела повечето от водата ориза, спираме котлона слагаме салфетка върху тенджерата и затваряме капака - така оставяме пилафа да престои за около половин-един час.

След това оформяме в една купа ориз слагаме върху чиния за сервиране и отгоре и страни слагаме вече сготвеното телешкото месо.

Добър апетит с този вкусен пилаф по турски с телешко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар