Турски плосък хляб

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10479612
07/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • вода - 1/2 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - до получаване на меко тесто
  • суха мая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В удобен за месене съд сипете прясното мляко и водата, добавете 1 белтък (а жълтъка отделете за намазване), прибавете лъжичките сол и захар и маята.

Не отбелязах точно количество на сухата мая, защото някои са предназначени за 500 г, други - за кг.

В моя случай използвах половин пакетче суха мая (предназначена беше за 1 кг.).

Добавете олиото и постепенно добавете брашното (около 500 г), докато се получи меко нелепнещо тесто, което оставете да удвои обема си.

Оформете плоския хляб и по желание оформете квадратчета по средата с помощта на нож или намазнени пръсти и на 1 см от края оформете кръг.

Отново оставете да втаса, след което намажете с жълтък и изпечете турския плосък хляб на 180 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар