Начин на приготвяне
В удобен за месене съд сипете прясното мляко и водата, добавете 1 белтък (а жълтъка отделете за намазване), прибавете лъжичките сол и захар и маята.
Не отбелязах точно количество на сухата мая, защото някои са предназначени за 500 г, други - за кг.
В моя случай използвах половин пакетче суха мая (предназначена беше за 1 кг.).
Добавете олиото и постепенно добавете брашното (около 500 г), докато се получи меко нелепнещо тесто, което оставете да удвои обема си.
Оформете плоския хляб и по желание оформете квадратчета по средата с помощта на нож или намазнени пръсти и на 1 см от края оформете кръг.
Отново оставете да втаса, след което намажете с жълтък и изпечете турския плосък хляб на 180 градуса за около 20 минути.