Печен калкан

05/11/2019
"Кой не обича печена риба, а когато е калкан - дайте го насам "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и почистена риба калкан нарязваме и поставяме в намаслена тавичка.

Отгоре намазваме калкана с олио с помощта на четка за готвене.

Поръсваме с посочените подправки или други подправки за риба, като те са на вкус.

Наливаме на рибата и един пръст вода.

Печем рибата във фурна, докато сосът се сгъсти, а месото стане крехко.

Поднасяме нашия печен калкан със свежа салата.

Печена риба - класика в жанра!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар