Гръцка салата в питка

Адриа
Адриа
Новак
12/07/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме сиренето да се отцеди максимално от саламурата. По желание може да обезкостите маслините. Останалите зеленчуци се измиват под силна струя вода и се оставят за кратко, за да се отцеди водата.

Чушките се почистват от семките и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на фини полумесеци, а доматите и краставиците на едро.

Продуктите се объркват в дъблок съд. Подправят се със сол и черен пипер. Добавя се нарязаното на кубчета сирене и обезкостените маслини. Поръсва се със зехтин и прясно изстискан лимонов сок и се прибира за кратко в хладилник.

Разпределяме сместа върху готови арабски или арменски питки и навиваме на руло.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар