Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Фарширована сардина

Фарширована сардина

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Фарширована сардина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • сардина - 16 бр. филе
  • чушки - 1 бр. люта
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, лютата чушка и чесъна на много ситно. Загравяме мазнината и ги запържваме до зачервяване. Когато омекнат сваляме от котлона и оставяме настрана да се охладят. Овкусяваме ги с подправките на вкус.

Нанасяме тънък слой от запържените зеленчуци върху добре почистените рибни филенца. Навиваме ги и ги забождаме с клечки за зъби.

Подреждаме ги в предварително намазнена тавичка и печем около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изпечените филенца се напръскват с прясно изстискан лимонов сок и зехтин.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: