Начин на приготвяне
Поставяме измитите телешкия джолан и телешки черен дроб в дълбока тенджера, добавяме нарязаните на ситно лук, морков и целина. Слагаме дафинов лист и бахар, заливаме със студена подсолена вода и варим до готовност на месото.
Оставяме бульона на котлона, вадим джолана и го обезкостяваме. Нарязваме месото на ситно, а дроба пасираме на каша.
В отделен съд загряваме маслото и запържваме за кратко пасирания дроб. Поръсваме го с брашното, овкусяваме със сол и черен пипер.
При непрекъснато бъркане добавяме от бульона от варенето. Добавяме месото, оставяме да кипне за 1-2 минути и сваляме от котлона.
Приготвяме застройка от предварително разбитите с лимон яйца. Поръсваме с магданоз и поднасяме.