Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с наденица

Кисело зеле с наденица

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Кисело зеле с наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Зимата ще стане любимия ни сезон, една порция зеле с наденица ни накара да забравим за лятото"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • наденица - 350 г македонска или др.
  • червен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме наденицата, нарязана на едри парчета, в дълбок съд. Отстраняваме я от огъня. Киселото зеле задушаваме в същия съд, в който сме пържили наденицата.

Добавяме пържената наденица. Овкусяваме с червен пипер и магданоз. Разбъркваме и отдръпване от огъня.

Поднасяме готовото кисело зеле с наденица, докато яденето е още топло.

Бележка: В рецептата не е добавена сол, тъй като киселото зеле е осолено достатъчно. Но при нужда вие може да добавите. При самото готвене също може долеете малко водичка към яденето, ако искате да е по-течно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: