Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч със скариди

Гювеч със скариди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Гювеч със скариди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • скариди - 20 броя
  • домати - 1 брой
  • масло - 50 г
  • кромид лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 5 броя
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скариди в масло, към тях добавяме предварително нарязаните лук и чесън.

След като и те се запържат, прибавяме гъбите, нарязани на филийки, доматът - нарязан на кубчета и поръсваме със сол и черен пипер.

Прибавяме виното и малко вода. След като по-голямата част от течността се изпари, прехвърляме ястието в глинен гювеч или друг дълбок съд за печене.

Поръсваме с настърган кашкавал и магданоз и го слагаме във фурната на 200 градуса да се запече нашият гювеч със скариди.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: