Чорба от агнешки дреболии

Адриа
Адриа
Новак
05/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 624
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме анешките дреболии - черен дроб, сърце, бъбреци, момици и ги заливаме с 2 л. подсолена вода. Варим до омекване.

Сварените дреболии се нарязват на малки парченца, а бульона от варенето се прецежда. Нарязаните дреболии връщаме при бульона и оставяме да къкрят на слаб огън заедно с няколко зърна черен пипер.

Загряване олиото и запържваме до омекване ситно нарязания пресен лук. Сваляме от огъня и добавяме малко червен пипер. Изсипваме при дреболиите, добавяме и ориза и варим до готовност на ориза.

Преди да свалим чорбата от котлона добавяме джоджена и наситнения магданоз.

Чорбата се застройва с добре разбитите кисело мляко, яйца и оцет, които се вливат на тънка струйка в леко охладената чорба.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар