Домашни бишкоти с яйца

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Домашни бишкоти с яйца
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Щастието с пари не се купува, но може да си купите продукти и да си приготвите уханни домашни бишкоти, което си е същото"

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 175 г
  • бадеми - 100 г обелени
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • есенция - 10 капки аромат от горчиви бадеми
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 25 г меко
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително натрошавам или смилам бадемите, но ако обичате да усещате ядките в крайния продукт, може да ги оставите и така.

От всички продукти с помощта на миксер (с приставките за тесто) омесвам гладко тесто, което увивам във фолио и оставям 30 минути на стайна температура.

Тестото разстилам на блат в правоъгълна тавичка.

Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След изваждането оставям блата да изстине и нарязвам на филии.

Получените бишкоти може да ги ползвате за торта или да си ги похапнете поръсени със захар, или намазани с кайсиево сладко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: