Патица с маслини

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
77
46
03/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената и подсушена патица се нарязва на порционни парчета. Загрейте зехтина на дъното на дълбока тенджера и запържете порциите патешко месо равномерно от всички страни. Налейте виното и намалете огъня. Оставете да се задушава за кратко.

През това време настържете доматите, нарежете лука на ситно. Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода.

Оставете да се задушава на умерен огън под похлупак за 70 минути. Махнете капака и оставете да ври още 20 минути, докато цялата излишна течност не се изпари и не остане само на мазнина.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар