Патица с маслини

BubolinaBubolinaНовак
03/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената и подсушена патица се нарязва на порционни парчета. Загрейте зехтина на дъното на дълбока тенджера и запържете порциите патешко месо равномерно от всички страни. Налейте виното и намалете огъня. Оставете да се задушава за кратко.

През това време настържете доматите, нарежете лука на ситно. Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода.

Оставете да се задушава на умерен огън под похлупак за 70 минути. Махнете капака и оставете да ври още 20 минути, докато цялата излишна течност не се изпари и не остане само на мазнина.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар