Солени кифлички с мас

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
212
518
209
47
5
14/10/2019
"Тайната на вкусните и мекички солени кифлички е в свинската мас, затова хич не мислете да я заменяте с нещо друго "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с млякото, прибавяме захарта и брашното, докато се получи гъста смес, която оставяме да втаса. През това време приготвяме плънката, разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме добре, за да се получи гъста каша.

След като тестото втаса, прибавяме яйцето, масата и щипка сол. Замесваме тесто, което разделяме на осем топки, разточваме ги и ги нарязваме във формата на триъгълници.

В широката част на всеки триъгълник слагаме 1 чаена лъжичка от плънката и оформяме кифличка. Намазваме с разбит жълтък с малко вода и печем нашите солени кифлички с мас в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар