Солени кифлички с мас

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
261
701
340
64
6
14/10/2019
"Тайната на вкусните и мекички солени кифлички е в свинската мас, затова хич не мислете да я заменяте с нещо друго"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с млякото, прибавяме захарта и брашното, докато се получи гъста смес, която оставяме да втаса. През това време приготвяме плънката, разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме добре, за да се получи гъста каша.

След като тестото втаса, прибавяме яйцето, масата и щипка сол. Замесваме тесто, което разделяме на осем топки, разточваме ги и ги нарязваме във формата на триъгълници.

В широката част на всеки триъгълник слагаме 1 чаена лъжичка от плънката и оформяме кифличка. Намазваме с разбит жълтък с малко вода и печем нашите солени кифлички с мас в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар