Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с мас

Солени кифлички с мас

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Солени кифлички с мас
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Тайната на вкусните и мекички солени кифлички е в свинската мас, затова хич не мислете да я заменяте с нещо друго"

Необходими продукти

  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 брой
  • свинска мас - 200 г
  • брашно
  • сол
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с млякото, прибавяме захарта и брашното, докато се получи гъста смес, която оставяме да втаса. През това време приготвяме плънката, разбиваме яйцата, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме добре, за да се получи гъста каша.

След като тестото втаса, прибавяме яйцето, масата и щипка сол. Замесваме тесто, което разделяме на осем топки, разточваме ги и ги нарязваме във формата на триъгълници.

В широката част на всеки триъгълник слагаме 1 чаена лъжичка от плънката и оформяме кифличка. Намазваме с разбит жълтък с малко вода и печем нашите солени кифлички с мас в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: