Пилешки пържоли от бут в плик

АнабелАнабел
Копирайтър
361
3
50
12/10/2019
"За да остане сочно месото, а кожичката - хрупкава, опитайте да приготвите пилешките пържолки в плик "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 092
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бутчета без кожа
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сладко от люти чушки - 1/2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата за пилешки пържоли, като в купа се счукват скилидките чесън с малко сол.

Към тях се прибавят червеният, черният пипер, риганът, зехтинът, соевият сос, сладкото от люти чушки и горчицата. Всички съставки се объркват до еднородна смес.

Пилешките пържоли се посоляват, след което се намазват с маринатата. Слагат се в плик за печене и се разбъркват енергично.

Пликът се поставя в хладилника за 2-3 часа. След като се овкуси, целият плик се поставя в тавичка, а той се пробожда на няколко места от горната страна.

В тавичката се налива една чаена чаша вода и се слага във фурната.

Пилешките пържоли се пекат на 200 градуса за около час и двайсет минути.

Малко преди готовност на пилешките пържоли в плик, той се разкъсва и пържолите се допичат за още десет минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар