Начин на приготвяне
Първо се приготвя маринатата за пилешки пържоли, като в купа се счукват скилидките чесън с малко сол.
Към тях се прибавят червеният, черният пипер, риганът, зехтинът, соевият сос, сладкото от люти чушки и горчицата. Всички съставки се объркват до еднородна смес.
Пилешките пържоли се посоляват, след което се намазват с маринатата. Слагат се в плик за печене и се разбъркват енергично.
Пликът се поставя в хладилника за 2-3 часа. След като се овкуси, целият плик се поставя в тавичка, а той се пробожда на няколко места от горната страна.
В тавичката се налива една чаена чаша вода и се слага във фурната.
Пилешките пържоли се пекат на 200 градуса за около час и двайсет минути.
Малко преди готовност на пилешките пържоли в плик, той се разкъсва и пържолите се допичат за още десет минути.