Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Есенна кремсупа от тиква

Есенна кремсупа от тиква

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Есенна кремсупа от тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкошна есенна крем супа от тиква - опитайте я непременно"

Необходими продукти

  • тиква - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 стрък
  • масло - 1 бучка
  • картофи - 400 г
  • сол - на вкус
  • олио - 1 струйка
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити тиква и картофи нарежете на едри кубчета. Поставете ги в тенджера и ги залейте с вода. Течността на водата е колкото да покрива продуктите. Налейте струйка олио и оставете сместа да ври на тих огън до омекване тиквата и картофите.

След това отстранете съда от котлона и пасирайте тиквата и картофите, докато се превърнат в пюре. Добавете маслото, солта, черния пипер. Разбъркайте и оставете супата да се поохлади за 10 минути.

Накрая налейте и млякото, което трябва да е постояло на стайна температура 2 часа. Разбъркайте пак и поднесете готовата есенна кремсупа от тиква с магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: