ezine.bg»Рецепти»Риба»Мариновани барбуни

Мариновани барбуни

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220782
Мариновани барбуни
01/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките внимателно се почистват от люспите и вътрешностите. Изплакват се, подсушават се и се натриват със сол отвън и отвътре.

Овалвате почистените барбуни в брашно и ги изпържвате в силно сгорещен зехтин. Филтрирайте зехтина от пърженето за да премахнете остатъците от брашното и отново го сгрявате.

Добавяте 1 с.л. брашно. Когато брашното се запържи до златисто добавяте настърганите домати, клонката розмарин, наситнения чесън и солта.

Варете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете наръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: