Начин на приготвяне
В голяма купа за месене сипваме заквасена сметана (1/2 ч.ч.). Наливаме леко затоплена вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме яйце (1 бр.), захар (1 щипка), сол (1 ч.л.), суха мая (2 ч.л.) и бакпулвер (1 к.л.).
Разбъркваме и наливаме олио (3 с.л.). Слагаме и маргарин (3 с.л., като не е необходимо да е разтопен, а само размекнат). Смесваме всички съставки, като разбъркваме с бъркалка.
Постепенно прибавяме брашно, да получим гладко, нелепнещо тесто. Оставяме тестото да втаса, завито с полиетиленово фолио. После от втасалото тесто правим топчета.
Всяко топче, разтегляме леко, намазваме с разбито голямо яйце и в средата слагаме сирене и малко парченце краве масло. Отново оформяме топче. Подреждаме всички пълнени питки в тава, върху хартия за печене, намазана с олио.
Когато направим всички питки със сирене, ги намазваме отгоре с останалото разбито яйце смесено с една лъжица олио. Поръсваме всички малки питки със сусам. Слагаме на всяка питка парченце масло и като втасат, печем в предварително нагрята на 170-180 градуса фурна до златисто.