Сладкиш с кофитюр

АнабелАнабелНовак36
04/10/2019
"И вие ли пазите в килера си едно бурканче конфитюр точно за такива случаи "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца574
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • конфитюр - 4 с.л. по избор
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа заедно със захарта. Към тях на порции се прибавят предварително пресятото брашно и бакпулверът. Налива се половин чаена чаша олио и сместа се разбърква.

Конфитюрът е по избор се разтваря във вода (200 мл). Аз използвах от кайсии, но всеки би бил подходящ.

Разтвореният конфитюр се прибавя към останалите продукти и след кратко разбъркване тестото се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар. Готовността му се проверява с клечка. Забожда се в него и щом излезе суха, десертът е готов.

Похапваме нашия сладкиш с конфитюр, когато е леко охладен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар