Туршия с рязани камби

АнабелАнабелНовак32
02/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • сол - 1 кг
  • вода - 10 л
  • За маринатата
  • оцет - 1.5 л
  • захар - 600 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се солен разтвор от десет литра вода и един килограм сол.

Камбите се почистват от дръжки и семки, нарязват се на парчета и се поставят в разтвора, където престояват 12 часа.

След това се изваждат, отцеждат и нареждат в буркани, като между тях се поставят листа целина и скилидки чесън.

Маринатата се приготвя, като в тенджера се смесват оцет, олиото и захарта. Сместа се слага на котлона и щом заври, се налива в напълнените с камби буркани.

Бурканите се затварят плътно и се стерилизират за десет минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар