Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Чешки кекс Бабовка

Чешки кекс Бабовка

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Чешки кекс Бабовка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За вкусният кекс граница няма и не може да има - всички трябва да опитат от кекса Бабовка"

Необходими продукти

  • масло - 140 г
  • пудра захар - 180 г
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 280 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бадеми - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимон - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с половината захар, прибавяме жълтъците, един по един, прясното мляко, нарязаните бадеми, настърганата кора от лимона, брашното, размесено с бакпулвера и белтъците, разбити на сняг с останалата захар.

Изсипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс.

И печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути. Готовият кекс Бабовка поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: