Венец с орехова плънка

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
205
491
186
37
5
02/10/2019
"Венец ни дайте, венец, ама не какъв да е, а от този, ароматния, приготвен с любов и орехова плънка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме половината от прясното мляко с маята, щипка сол, 1 супена лъжица захар, малко брашно, разбъркваме добре и оставяме за около 10-15 минути, за да се активизира дoбре маята.

За плънката разбиваме белтъците на сняг със захарта, прибавяме орехите, какаото, предварително разтопеното масло и стафидите и разбъркваме всичко много добре.

Към втасалата мая прибавяме маслото, разбито със захарта, жълтъците, останалото мляко, кората от лимона и малко по малко добавяме брашното. Замесваме меко тесто.

Готовото тесто разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Слагаме плънката върху кората, като я разнасяме равномерно и навиваме на руло.

Рулото завиваме във формата на венец и го слагаме в намазнена форма за кекс с дупка по средата (може и в обикновена кръгла тава), и го оставяме да втаса за 5-30 минути. По желание поръсваме със захар. Печен в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Нарежете охладения венец с орехова плънка и поднесете.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар