Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Пандишпанови пасти с ягодов крем

Пандишпанови пасти с ягодов крем

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пандишпанови пасти с ягодов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Гостите няма да мръднат, докато не им дадете от тези пандишпанови пастички и за вкъщи"

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 180 г
  • за крема
  • пудра захар - 130 г
  • масло - 130 г
  • ягоди - 1/2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване и прибавяме брашното, размесено с бакпулвера.

Изсипваме в правоъгълна тава, застлана с хартия, и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.

Крем приготвяме по следния начин: разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване и прибавяме ягоди, нарязани на много дребни парченца.

След като блатът изстине, го срязваме хоризонтално на две и го пълним с крем. Нарязваме на малки пастички. Отгоре може да го украсите по ваше желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: