Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Печен селски омлет

Печен селски омлет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печен селски омлет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Печен селски омлет - виждате колко е пухкав, нали?"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • сланина - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 гл.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на печен селски омлет, картофите сварете в подсолена вода, обелете и нарежете на резени.

Доматите, лука и кренвиршите нарежете на филийки.

Сланината, нарязана на малки кубчета, запържете, добавете лука и пържете още 5–7 минути. Добавете масло, картофите, кренвиршите и доматите, пържете с разбъркване 10–15 мин.

Изсипете в тавичка и залейте с разбийте яйцата подправени със сол и пипер.

Печете при 180 °С 5–7 минути омлета с картофи.

При сервиране на омлета по селски поднесете поръсено с магданоз.

Уникално вкусен омлет със сланина, който наподобява любимата фритата.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: