Сръбски айвар

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8973k7k2k5
Сръбски айвар
22/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Всички говорят само за него, а ние даваме оригиналната рецепта за сръбски айвар - и наздраве"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме си чушките и патладжаните. Изпичането може да стане във фурната, на скара или на жар. След като са изпечени чушки, ги слагаме в тенджера, похлупваме с капака, и оставяме да се задушат.

Обелваме патладжана и чушките, след което ги минаваме на машинката за месо.

Поставяме смлените зеленчуци в голяма съд. Прибавяме солта и разбъркваме добре.

В друг съд слагаме захарта и оцета. Поставяме на котлона и държим до стопяване на захарта. След това прибавяме олиото. Готовата смес наливаме при зеленчуците.

Разбъркваме, докато се получи еднородна смес. Пълним айвара в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10-15 минути. Нашият сръбски айвар е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: