Сръбски айвар

22/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 6 кг червени
  • патладжани - 6 кг
  • червени чушки - 2.5 кг
  • захар - 300 г
  • олио - 300 мл
  • оцет - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме си чушките и патладжаните. Изпичането може да стане във фурната, на скара или на жар. След като са изпечени чушки, ги слагаме в тенджера, похлупваме с капака, и оставяме да се задушат.

Обелваме патладжана и чушките, след което ги минаваме на машинката за месо.

Поставяме смлените зеленчуци в голяма съд. Прибавяме солта и разбъркваме добре.

В друг съд слагаме захарта и оцета. Поставяме на котлона и държим до стопяване на захарта. След това прибавяме олиото. Готовата смес наливаме при зеленчуците.

Разбъркваме, докато се получи еднородна смес. Пълним айвара в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10-15 минути. Нашият сръбски айвар е готов!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар