Лесна лютеница

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Лесна лютеница
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
19/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Лесна лютеница за начинаещи кулинари"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се опичат, почистват се от люспи и семки, след което се смилат с машинка за месо. В дълбок съд се смесват смлените продукти с доматеното пюре.

Използва се готово доматено пюре или предварително сгъстено собственоръчно. Налива се олиото, прибавят се сол и захар на вкус.

Лютеницата се слага да се свари и сгъсти. Вари се около трийсет минути, докато се смесят ароматите.

Готовата лютеница се насипва в чисти и сухи буркани. Бурканите се затварят добре, след което се стерилизират за около 7-8 минути.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: