Лесна лютеница

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
19/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо856
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се опичат, почистват се от люспи и семки, след което се смилат с машинка за месо. В дълбок съд се смесват смлените продукти с доматеното пюре.

Използва се готово доматено пюре или предварително сгъстено собственоръчно. Налива се олиото, прибавят се сол и захар на вкус.

Лютеницата се слага да се свари и сгъсти. Вари се около трийсет минути, докато се смесят ароматите.

Готовата лютеница се насипва в чисти и сухи буркани. Бурканите се затварят добре, след което се стерилизират за около 7-8 минути.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар