Лесна лютеница

АнабелАнабел
Ветеран
570
3k
1k
254
19/09/2019
"Лесна лютеница за начинаещи кулинари"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 457
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се опичат, почистват се от люспи и семки, след което се смилат с машинка за месо. В дълбок съд се смесват смлените продукти с доматеното пюре.

Използва се готово доматено пюре или предварително сгъстено собственоръчно. Налива се олиото, прибавят се сол и захар на вкус.

Лютеницата се слага да се свари и сгъсти. Вари се около трийсет минути, докато се смесят ароматите.

Готовата лютеница се насипва в чисти и сухи буркани. Бурканите се затварят добре, след което се стерилизират за около 7-8 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИОЛЕТА МАТЕВА
Чудесна бърза рецепта ,благодаря -не се бях сетила да ползвам готови буркани с доматено пюре Супер идея :)))
0
0