Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновано цвекло с арпаджик

Мариновано цвекло с арпаджик

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Мариновано цвекло с арпаджик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • червено цвекло - 7 кг
  • арпаджик - 1 кг
  • оцет - 750 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 100 г
  • черен пипер - 10 г
  • карамфил - 10 г
  • канела - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме цвеклото и го измиваме с четка и вода. Поставяме го в подходящ съд с вода и го варим около 2-3 часа до пълно омекване.

След като изстинат, обелваме главите и ги нарязваме на кръгове. В подходящ съд наливаме 2, 2 литра вода, добавяме захарта, солта и кипваме сместа.

Най-напред в бурканите поставяме по 75 мл оцет, канела 3-4 зърна черен пипер и 2-3 зърна карамфил, след това резените цвекло.

Между тях поставяме обелените главички арпаджик. Допълваме бурканите с горещата марината, затваряме и стерилизираме за 15 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: