Туршия с варена марина

16/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 814
  • Преглеждания за месеца727
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 китка
  • едра сол - 1 кг
  • вода - 6 л
  • камби - 6 кг
  • моркови - 1 кг
  • за марината
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • хардал
  • оцет - 1.8 л
  • захар - 1.5 кг
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд поставяме 6 литра вода и към нея прибавяме солта. Камбите почистваме от семките и нарязваме на парчета.

Готовите нарязани камби поставяме в саламурата и оставяме да престоят 24 часа. През това време си измиваме морковите и тях нарязваме на колелца, а карфиола начупваме на розички.

Когато изтече времето за камбите, премахваме ги и в същата саламура поставяме морковите и карфиол за час и половина.

След това прецеждаме саламурата от зеленчуците, прибавяме камбите и разбъркваме. Подготвяме си марината по следния начин.

В дълбок съд изсипваме оцета със захарта и всички подправки за марината и поставяме на котлона.

Варим, докато се разтопи захарта.

Аз ползвам 3-литрови буркани, който пълня с туршията и заливам със студената марина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар