Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко със зеленчуци по критски

Агнешко със зеленчуци по критски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Агнешко със зеленчуци по критски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови 2 бр.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • домати - 3 бр.
  • лимони - сок от 1 бр.
  • мас - 5 - 6 с.л.
  • босилек - 1 връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете жилите на месото, ако ги има и го нарежете на порции. Лукът се нарязва на по едри полугръгове, а морковите и тиквичката на кубчета.

Загряваме маста и запържваме вътре лука до златисто. Добавяме и агнешкото месо и го запържваме равномерно от всички страни. Когато месото покафенее добавяме тиквичките и морковите.

Овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок. Добавяме около 1 ч.ч. вода и задушаваме до готовност.

Малко преди края на готвенето (около 15 минути) добавяме и обелените и нарязани домати и пресния босилек.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: