Меденки с шоколад и орехи

09/09/2019
"Не държим да ни почерпите с кафе, но много държим да опитаме тези супер вкусни меденки с шоколад и орехи "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 702
  • Преглеждания за месеца2276
  • Преглеждания за седмицата622
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, меда, канелата, ванилията и малко от брашното, размесено с бакпулвера.

Малко по малко добавяме останалото брашно, трябва да се получи леко твърдо тесто. Докато готовото тесто си почива в хладилника, разтапя шоколада на водна баня.

Разточваме тестото с дебелина около 1 см, изрязваме кръгове (или други форми), печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като се изпекат, ги слепваме две по две с мармалад. По желание ги намазваме с шоколадова глазура и овалваме в предварително смлените орехи. Добре е да престоят едно денонощие, за да поомекнат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар