Спагети по венециански

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
25/06/2010
"Ще разберете, че сте в най-романтичния град на света по аромата на тези спагети по венециански "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 738
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • спагети - 400 гр.
  • риба - мерлуза 400 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - червена 1 бр.
  • домати - 450 гр. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете рибата, отцедете и накъсайте на парченца. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в тиган с 5 лъжици олио, прибавете лютата чушка, едро нарязана и доматите смачкани с вилица. След като поври 5 - 6 мин. прибавете рибата. Оставете соса да ври още около 20 мин. на много слаб огън, като подправите със сол и малко черен пипер.

Сварете междувременно спагетите в подсолена вода, изцедете ги и изсипете в супник, поръсете ги с 2 лъжици от водата, в която са се варили и бъркайте, докато не я поемат всичката.

Добавете соса с риба и разбъркайте.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар