Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено цяло пиле на бирена бутилка

Печено цяло пиле на бирена бутилка

Печено цяло пиле на бирена бутилка
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Пиле и бира - това е класика, за която всички с наслада и удоволствие говорят, консумират и препоръчват"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бира - 1 стъклена бутилка
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 30 г
  • къри - 1 - 2 щипки
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилето и го поръсваме със сол и къри и го намазваме равномерно с маслото.

Нанизваме го на отворената бирена бутилка.

Поставяме право в тавичка, наливаме в тавичката водата и слагаме в загрята на 180 градуса фурна да се пече пилето.

Печем около 2 часа.

По време на печенето бирата кипи и облива пилето.

Така то става сочно и със златиста кожичка.

Сервираме печено цяло пиле на бирена бутилка с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: