Орехови бонбони с шоколад

02/09/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • смлени орехи - 250 г
  • вишни - 25 бр. пияни
  • настърган шоколад - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се на сняг два белтъците с пудрата захар и ванилията и се прибавят смлените орехови ядки. Омесва се сместа и се разделя на 25 еднакви топчета.

Топчетата се оформят с влажни ръце. Слага се в средата на всяко топче по една „пияна вишна“ и се покрива с ореховата смес.

Разбива се един белтък. Поотделно топчетата се слагат в белтъчния сняг, след което се овалват в ситно настърган шоколад.

Бонбоните се поднасят след 2 – 3 дни, поставени в книжни капсули. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар