Много пикантни скариди на скара

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
205
491
189
37
5
30/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скариди - 2 кг
  • зехтин - 1 к.ч.
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • лайм - 1 брой
  • сос табаско - 2 с.л.
  • халапеньо - 2 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в касерола зехтина, балсамовия оцет, сок от лайм, сос табаско, нарязаните чушки халапеньо солта, черният пипер, нарязания на ситно чесън и слагаме на котлона на средна температура за около 5 минути и разбъркваме непрекъснато. Махаме от котлона и оставяме да изстине.

Слагаме скаридите в голяма купа, заливаме с изстиналата марината и оставяме в хладилника за 30 минути.

Загряваме скарата, изваждаме скаридите от маринатата и печем за 5-10 минути, като ги обръщаме от време на време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар