Начин на приготвяне
Изчистете и измийте патладжаните, нарежете ги на парченца, посолете ги и оставете да престоят 20 мин. в наклонен съд, за да им изтече горчивият сок.
Потопете доматите във вряла вода, обелете ги и нарежете на едри парчета.
В тиган сложете 2 лъжици олио и изчистения и нарязан лук, след като се зачерви, добавете доматите, подправени със сол и черен пипер и на тих огън оставете да ври около 15 мин., като често разбърквате.
Подсушете патладжаните и ги изпържете в малко олио до златисто от двете страни, оставете ги да се отцедят от олиото върху попивателна хартия.
Сварете спагетите в подсолена вода, изцедете ги и изсипете в супник. Подправете ги със соса, прибавете маслините и патладжаните. Разбъркайте добре и сервирайте веднага.
Коментари