Билкови шницели

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921216763
Билкови шницели
20/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 бр. шницели
  • лук - 1 глава
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мамщерка - 1/2 ч.л.
  • домати - 250 г
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
  • гъби - 250 г
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • доматен сок - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Начукайте леко свинските шницели и ги натрийте със сол и черен пипер. Добавете мащерка и риган и оставете поне 30 минути в хладилник за да поемат от аромата на билките.

Сгорещете олиото и изпържете шницелите до готовност от двете страни, като по желание може да ги панирате в брашно и яйце. Извадете ги и ги приберете на топло, а във същата мазнина запържете на нарязаните на филии лук и домати.

Върнете обратно шницелите.

В отделен съд задушете гъбите с малко масло. Посолете ги и ги добавете към доматите и шницелите. Намалете котлона и залейте всичко с доматен сос.

Оставете ястието да се задушава 10 минути под похлупак.

Поднесете горещо и обилно полято с настърган кашкавал.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: