Билкови шницели

Маргит ЕрменковаМаргит ЕрменковаНовак
20/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко свинските шницели и ги натрийте със сол и черен пипер. Добавете мащерка и риган и оставете поне 30 минути в хладилник за да поемат от аромата на билките.

Сгорещете олиото и изпържете шницелите до готовност от двете страни, като по желание може да ги панирате в брашно и яйце. Извадете ги и ги приберете на топло, а във същата мазнина запържете на нарязаните на филии лук и домати.

Върнете обратно шницелите.

В отделен съд задушете гъбите с малко масло. Посолете ги и ги добавете към доматите и шницелите. Намалете котлона и залейте всичко с доматен сос.

Оставете ястието да се задушава 10 минути под похлупак.

Поднесете горещо и обилно полято с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар