Паламуд на фурна с домати

27/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр. /около 1 кг/
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме паламуда на парчета и го посоляваме. Може и да се остави цял.

Обелваме и измиваме лука и го нарязваме на филийки. Задушаваме го в олиото и водата до леко омекване. Изсипваме лука в тава и подреждаме отгоре парчетата паламуд. Поръсваме с черен пипер.

Нарязваме доматите на филийки и ги подреждаме върху рибата. Печем на 180 градуса 40 минути. Нарязваме магданоза на дребно и поръсваме. Подреждаме отгоре шайбички лимон.

Сервираме ястието от печена риба студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар