Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Зеленчуков борш с цвекло

Зеленчуков борш с цвекло

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Чудесен зеленчуков борш с цвекло - определено го опитайте"

Необходими продукти

  • телешко рагу - 1 кг.
  • зеле - 1 средна глава
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя
  • цвекло - 1 брой
  • домати - 2 броя /белени
  • картофи - 4 броя /средно големи
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • копър
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме телешко рагу в тенджера под налягане. В друга голяма тенджера запържваме нарязаните лук, моркови, чушки и цвекло.

После добавяме червения пипер и нарязаните домати. Като поври малко, слагаме нарязаното зеле и дафиновият лист, заливаме с бульона от рагуто до желаната гъстота, отгоре слагаме нарязаните картофи на кубчета и оставяме да ври.

Когато зелето е почти увряло и картофите са поомекнали, добавяме месото, солта, черния пипер и разбъркваме.

После сипваме 1 с.л. оцет и оставяме са поври още 10 минути. Накрая подправяме с копър и магданоз. Този борш може да се направи и без месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: