Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от макарони с гъби

Огретен от макарони с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Огретен от макарони с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Опитайте нашето топ предложение за обяд - подбрали сме страхотва вкусотия"

Необходими продукти

  • макарони - 100 гр.
  • гъби - 400 гр.
  • бекон - 100 гр.
  • царевица - 100 гр.
  • домати - 4 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 1/2 чаша
  • масло - 4 с.л.
  • сирене - 150 гр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода, отцедете ги в гевгир и прибавете към тях част от маслото.

Гъбите нарежете на резени, бекона — на сламки. Доматите попарете във вряла вода, обелете, нарежете на големи кубчета.

Запържете бекона, гъбите и доматите в маслото, посолете, добавете ч. пипер.

Разбийте яйцата със сметаната, добавете сиренето, магданоза, нарязания чесън, сол, пипер и разбъркайте.

В намазана с масло форма сложете половината от макароните, след това — слой гъби с бекон, домати и царевица, останалите макарони, залейте с яйчната смес и запечете 15 минути.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: