Млечна супа с миди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
180
429
111
35
4
25/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • миди - 250 грама /без черупките
  • лук - половин глава
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • вода - 250 мл
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 2 броя
  • листа от целина - 2 стръка
  • брашно - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме мидите от черупките, измиваме ги в гевгир обилно на течаща вода, слагаме ги в тенджера, заливаме ги с вода и ги варим 5-10 минути с щипка сол.

Вадим мидите с решетъчна лъжица и ги разпределяме по чиниите за супа, а водата, в която са вряли, прецеждаме през двойна марля.

Пържим в предварително разтопеното масло нарязания на ситно лук, прибавяме брашното, пържим до порозовяване, сваляме запръжката от котлона, поръсваме с черния пипер и разреждаме с част от прясното мляко на гладка каша.

Изсипваме кашата в останалото мляко, прибавяме и бульона, в който са врели мидите, слагаме останалите подправки (магданоза и целината нарязани на много ситно) и оставяме течността да поври 10 минути.

С тази течност заливаме мидите и сервираме супата гореща.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар